Celem kursu jest teoretyczne i praktyczne przygotowanie uczestnika do wykonywania zawodu kucharz.
Istnieje możliwość przystąpienia do EGZAMINU CZELADNICZEGO lub EGZAMINU ICVC który nadaje kwalifikacje w zawodzie.
Łączna liczba godzin przeznaczonych na realizację programu wynosi 90 godzin w tym:
zajęcia teoretyczne 30 godzin lekcyjnych;
zajęcia praktyczne 60 godzin zegarowych.
Program kursu obejmuje:
Dokumentacja działalności gospodarczej;
Rachunkowość zawodowa;
Rysunek zawodowy;
Zasady bezpieczeństwa i hiegieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej;
Podstawowe zasady ochrony środowiska;
Podstawowe przepisy prawa pracy;
Podejmowanie działalności gospodarczej i zarządzanie przedsiębiostwem;
Technologia;
Materiałoznawstwo;
Maszynoznawstwo;
Zajęcia praktyczne.
Zgłoszenia przyjmowane są w biurze "CSZ" w Jaśle, ul. Stanisława Wyspiańskiego 8
Wszelkich informacji udzielany pod numerami tel:
(13) 44 64 064 /(13) 445 32 21/(13) 44 85 373 lub 571522030